Spód:
100g mąki pełnoziarnistej
30g masła
1 jajko
1 łyżka ksylitolu (można zastąpić innym cukrem)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki zagniatamy jednolite ciasto. Wstawiamy do lodówki.

Masa twarogowa:
dojrzałe mango
kostka twarogu
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
opcjonalnie ksylitol/cukier lub inne słodzidło (ja nie dodawałam)
Mango blendujemy na mus, cześć musu odkładamy (do dekoracji-można to pominąć i całość dodać do masy twarogowej). Resztę miksujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę.

Ciasto wyciągamy z lodówki i wyklejamy nim wnętrze foremek na babeczki. Masę serową wylewamy do foremek. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 30 minut.
Gotowe serniczki dekorujemy resztą musu i gotowe!